Warning: include(logging.class.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/18/153318/minsk.nu/public_html/admin/inc/common.php on line 27 Warning: include(logging.class.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/18/153318/minsk.nu/public_html/admin/inc/common.php on line 27 Warning: include(): Failed opening 'logging.class.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/18/153318/pear/php') in /storage/content/18/153318/minsk.nu/public_html/admin/inc/common.php on line 27 ◊ Att se ◊ Minsk.nu

Att se

Minsk är en upplevelse för den som är intresserad av historia eller som är kulturintresserad. Staden bjuder på massor av historia i form av arkitektur, statyer och byggnader men även balett, opera och konstutställningar.
Ett besök på paradgatan Prospekt Nezavisimosty är ett måste när man besöker Minsk. Här kan man promenera i timmar och ta del av många historiska och mustiga byggnader. Här finner man massor av saker att se som bland annat KGB:s tidigare högkvarter där man under många år bedrev underrättelsetjänst mot andra länder men även hade full kontroll på de egna invånarna.

På samma gata finner man även Patriotiska historiemuseet där man kan ta del av Minsks historia och få ta del av Minsk betydelse och senare fall under andra världskriget. Om man fortsätter vidare på gatan kommer man komma fram till Minsk cirkus där det hålls uppträdande i världsklass. Förutom att se den vackra byggnaden rekommenderas även ett besök på någon av cirkusföreställningarna.

Längs med Prospekt Nezavisimosty ligger det även flera vackra torg och parker där det finns massor av saker att uppleva. På denna gata ligger även några av Minsk populäraste inneställen och man kan även finna flera bra restauranger eller shoppingbutiker i området.

Det finns dock mer att se om man väljer att promenera runt bland alla de myllrande smågatorna i Minsk. Här kan man se många vackra byggnader och kyrkor framförallt de äldre byggnaderna som klarade sig under andra världskriget och som är från 1500 talet. Här finner man även många av de sovjetiska byggnaderna som uppfördes efter andra världskriget, i många fall mycket vackra, stilrena och tunga byggnader. När man promenerar runt i Minsk kommer man slås av hur rent och prydligt allt är, ibland på gränsen till pedantiskt, vilket även förstärker bilden av hur Minsk lever kvar i många avseenden i sovjettiden.

Ett besök i Minsk Gamla Stan är också väl värt tiden. Här finner man mängder av pittoreska byggnader från 1500 talet och framåt med massor av historia men även en hel del uteserveringar och intressant shopping.
En annan sevärdhet man inte får missa är ett besök i Vitrysslands nationella bibliotek. Denna mycket spektakulära och vackra byggnad är uppbyggd som en gigantisk, geometrisk glasboll. Framåt kvällen när lamporna tänds så gnistrar hela byggnaden och lyser upp området. Minsk har hela 139 bibliotek och detta är det senaste av dessa.

Andra sevärdheter som rekommenderas är ett besök på tårarnas ö där man finner ett monument tillägnat alla unga soldater som förolyckades under kriget. På Segertorget finner man Den eviga elden. Minsk har massor av vackra kyrkor och katedraler, en av de som man inte bör missa är St. Maria Magdalene kyrkan som har en vacker arkitektur.

Minsk flagga litenAndra resmål

Här rekommenderar vi andra resmål som du kan tänkas vara intresserad av.

I Vitryssland och Minsk använder man sig av valutan Vitryska Rubel. För att se uppdaterad kurs för valutan kan du gå till en valuta konverterare.

Lokaltid för Minsk

Här hittar du lokaltid och tidszon för Minsk och Vitryssland.