Warning: include(logging.class.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/18/153318/minsk.nu/public_html/admin/inc/common.php on line 27 Warning: include(logging.class.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/18/153318/minsk.nu/public_html/admin/inc/common.php on line 27 Warning: include(): Failed opening 'logging.class.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/18/153318/pear/php') in /storage/content/18/153318/minsk.nu/public_html/admin/inc/common.php on line 27 ◊ Att göra ◊ Minsk.nu

Att göra

Att göra i Minsk

I Minsk finns det en hel del saker man kan göra, det finns både museum, olika kulturella evenemang men även nöjesparker, olika sportaktiviteter och ett sprudlande nattliv.

När man befinner sig i Vitryssland måste man göra ett besök på en cirkus. Reser man med barn är det kanske en självklar aktivitet men även utan barn är det en upplevelse. Här får man uppleva cirkuskonster i världsklass med mängder av djur som bland annat hästar och björnar. Ingenting slår en äkta rysk cirkus och allt är perfekt in i minsta detalj. Cirkusen, Belarusian State Circus, finner man på Minsk paradgata Prospekt Nezavisimosti.

Om man reser med familjen kan man tillbringa ett antal timmar på tivolit som ligger i den berömda Gorkij parken. Här finner man alla klassiska attraktioner som bland annat radiobilar, berg och dalbana och pariserhjulet med bedårande utsikt över Minsk. Tivolit har även andra aktiviteter som skytte, arkadmaskiner, med flera arkadmaskiner från sovjettiden, och förstås serveringar och lotteristånd.

Om man vill besöka ett modernt tivoli så kan man göra ett besök på Dreamland som har de allra senaste och populäraste åkattraktionerna. De har de mest vågade attraktionerna för de som inte är rädda för fart och höjd men även många familjeattraktioner för mindre barn.

Är man intresserad av ishockey så erbjuder Minsk en modern ishockeyarena där man kan se inhemsk elithockey. För den som är road av skridskor så finns det flera ute-skridskobanor i Minsk under vintertid där man kan åka runt på torgen till musik samtidigt som man dricker champagne.

Om man är intresserad av klassisk balett eller opera så erbjuder Minsk fantastiska uppsättningar med världsstjärnor. Att se balett i Vitryssland är mycket populärt och inför större uppsättningar kan man behöva boka biljetter i god tid. Biljettpriserna är mycket humana och ligger på från 10 kronor upp till 40 kronor.

Nattliv

Nattlivet i Minsk är vad man gör det till, det kan vara hett, hektiskt och med högt tempo eller bara lugnt och avkopplande. Det är inte speciellt dyrt att göra en helkväll i Minsk, priserna för öl börjar på runt 2 kronor och sträcker sig upp mot 15 kronor på de dyraste ställena. Om man besöker nattklubbar eller diskotek kostar det oftast inträde på mellan 10 kronor och 35 kronor, beroende på klubb och veckodag.

Om man besöker nattklubbar eller diskotek så är det flera som lever kvar i den äldre tidens sovjetiska underhållning vilket innebär att många klubbar fortfarande har striptease eller lättklädda tjejer som dansar. Det finns dock några modernare klubbar som har övergett denna typ av underhållning.

De större barerna har ofta eget bryggt öl, vilket kan vara både gott och annorlunda men framförallt billigt. Tänk på att vissa öl har mycket hög procenthalt vilket kan innebära att om man dricker för många kan de få oväntade resultat.

Bland de som brygger eget öl är Rakovsky Brovar värt att nämna. Det är en mycket populär restaurang och bar i två våningar med väldigt gott öl. Rakovsky Brovar ligger centralt i Minsk vid metrostationen Nemiga. En annan populär plats är Alcatraz som är en nattklubb som ligger på paradgatan Prospekt Nezavisimosti. Här är det högt tempo och man serverar stark och billig öl.

En av de största klubbarna i Minsk är West World Club. Här finns den senaste musiken, stort dansgolv, erotiska shower och för den som vill kombinera dans med spel även en kasinoavdelning. Restaurangen serverar dessutom de godaste maträtterna från de europeiska köken.

Ett besök på diskoteket Max Show rekommenderas också, inte i första hand för underhållningen eller matens skull utan mest för att detta diskotek har en intressant interiör som man kunde finna på de ryska diskoteken under sovjettiden.

Minsk flagga litenAndra resmål

Här rekommenderar vi andra resmål som du kan tänkas vara intresserad av.

I Vitryssland och Minsk använder man sig av valutan Vitryska Rubel. För att se uppdaterad kurs för valutan kan du gå till en valuta konverterare.

Lokaltid för Minsk

Här hittar du lokaltid och tidszon för Minsk och Vitryssland.